21 Ekim 2017 Cumartesi

Lotus Elise Cup 260 duyuruldu




Lotus Elise Cup 260: Küçük, hafif ve hızlı

Elise Cup 260, 1.8 litrelik dört silindirli 250 beygirlik süperşarjlı bir motordan güç alıyor. Bu motor, aracı 0’dan 100 km/sa hıza 3.8 saniyede ulaştırabiliyor.

Altı kademeli, birbirine yakın vites oranlarına sahip manuel şanzıman ile birleştirilen motor, aracı maksimum 243 km/sa hıza çıkarabiliyor.



Lotus, aracın ağırlığının karbon fiber ve kompozit materyaller kullanılarak azaltıldığını söylüyor. Ayrıca yeni ön erişim paneli, yeni motor kapağı, yeni takla korumaları, yeni yan eşik korumaları, hafif iki parçalı frenler ve karbon yarış koltukları da ağırlık azaltma amacına hizmet etmekteler. Buna ek olarak, hafif lityum-iyon akü ve dövme alaşım jantlar da aracın hafif kalmasını sağlıyor.



Lotus CEO’su Jean-Marc Gales, araç hakkında, “Olağanüstü araçlar üretme felsefemiz tüm dünyada bir üne sahip. Ancak yeni Elise Cup 260, en küçük aracımızda dair beklentilerin ötesine gidiyor.” diyor.



Yalnızca 30 örneğinin üretileceği Elise Cup 260’ın fiyatı hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak Lotus’un diğer özel modellerinin oldukça yüksek fiyatlı olması, bu modelin de öyle olacağına işaret ediyor.


KAYNAK: shiftdelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...