5 Aralık 2009 Cumartesi

Microsoft Korsanlara Saldırdı



Yazılım Devi Microsoft, Yaptığı Açıklamada, "Korsan Yazılımlar Zaman ve Para Kaybına Yol Açıyor" Açıklamasını Yaptı ve Korsan Dağıtıcıları Yerden Yere Vurdu.

internet ortamından gelen tehditlerin katlanarak arttığına dikkat çeken Microsoft, 70 ülkede Tüketici Eylem Günü düzenleyerek söz konusu riskler karşısında bilgisayar kullanıcılarının dikkatli olmaları için uyarıda bulundu. Yapılan araştırmalar, kötü amaçlı yazılımlardaki artışın büyük oranda korsan yazılımlarla ilişkili olduğunu ortaya koydu. Ağırlıkla organize suç örgütleri tarafından dağıtımı yapılan korsan yazılımlar, iş, zaman ve para kayıplarına yol açtığı gibi bilgi güvenliğini de ciddi ölçüde tehdit ediyor.

Microsoft'un son iki yılda kendisine ulaşan 150 binin üzerinde geri bildirime dayanarak yaptığı yeni bir açıklamada, kullanılan korsan ve kötü amaçlı yazılımlar ile virüslerin söz konusu bilgisayar sistemlerini kullanılmaz hale getirdiğini duyurdu. Saldırıya uğrayan sistem sayısının ikiye katlandığını bildiren Microsoft iş, zaman ve para kaybına yol açan sahte yazılımlara karşı kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla 70'den fazla ülkede Tüketici Eylem Günü düzenliyor.

Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Elçim Barkay Tüketici Eylem Günü hakkında şunları Söyledi
Orijinal olmayan yazılımlar, kullanıcıları internet ortamından gelen çeşitli risklere açık hale getiriyor. Sayısı giderek artan şüpheli yazılımlar sadece bilgisayar sistemlerine virüs bulaştırmakla kalmıyor, kişisel ve kurumsal bilgilerin çalınmasına da yol açabiliyor. Bu nedenle sahte yazılımlara karşı tüketici bilincini yükseltmek için bir Tüketici Eylem Günü düzenledik. Bu gün kapsamındaki etkinliklerimiz ile kullanıcılarımızın olduğu kadar endüstrideki iş ortaklarımızın, kamu kurumlarının ve sivil inisiyatiflerin dikkatini bilgi güvenliğine odaklamalarını hedefliyor, sahte yazılımlar nedeniyle ortaya çıkan kayıplar konusunda ortak bir bilinç oluşturmaya çaba harcıyoruz".


Kaynak:www.haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...