7 Aralık 2009 Pazartesi

Tokatta jandarmaya saldırı: 7 şehit


Teröristler Tokatın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine ateş açtı. Olayda 7 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.
Teröristler Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine ateş açtı. Olayda 7 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.


Saldırının olduğu bölgede sisin etkili olduğu belirtiliyor.

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, ilçeye bağlı dış bir karakolda, rutin devriye faaliyeti sırasında askerlerin pusuya düşürüldüğünü, bu saldırı sonucunda 7 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Yaralı askerlerden birinin uzman çavuşu olduğunu, birinin de durumunun ağır olduğunu aktaran Kaymakam Güler, saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğine dair şu an bilgi veremeyeceğini belirtti.

Cihangir Güler, 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırının 14.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştiğini bildirdi.

Bu arada, yaralı asker Emrah Mandıralı ile uzman çavuş Yusuf Öztürk'ün Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, uzman çavuş Öztürk'ün burada ameliyata alındığı öğrenildi.

Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, bu bölgede 1997 yılından bu yana terör olayı olmadığını belirterek, ""Tüm Reşadiye köyleriyle birlikte buraya indi şu anda. Burası mahşer günü gibi. Acımız büyük, başımız sağ olsun, tüm Türk Milleti'nin başı sağ olsun" dedi.

Erdem, "Bunlar vatan haini. Ama inşallah, o vatan hainleri hangi gruba mensup olursa olsun, inşallah Türk devleti, Türk Milleti gereğini yapacaktır" dedi.

Askerlerin kimlikleri:
Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca'nın (Hatay) şehit oldu. Uzman çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel yaralandı.

Gül Vali'yi, Erdoğan İçişleri Bakanı'nı aradı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Şerif Yılmaz'ı saldırının meydana geliş şekli ile şehit ve yaralı askerlere ilişkin bilgi aldı. Gül, Yılmaz'a üzüntüsünü aktardı ve başsağlığı dileklerini iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı arayarak bilgi aldı. Erdoğan, Bakan Atalay'dan "olayın sorumlularının bulunması için tüm imkanların seferber edilmesini" istedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den yazılı açıklama

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayınlanan mesajda şöyle denildi:

"Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum. Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...