13 Ocak 2010 Çarşamba

Eklenti karmaşasına son!


Firefox'ta eklenti karmaşasına son!

Mozilla'nın Firefox eklentileri hakkında aldığı son karar sizi çok sevindirecek; başkalarını üzecek

Mozilla'nın geliştirdiği Firefox internet tarayıcının en büyük avantajı, geliştiricilerin kolayca eklenti oluşturup tarayıcıya kurulmak üzere internet üzerinde paylaşabilmesi.

Ama bu değişmek üzere, Mozilla birbiri ardına yeni sürümler çıkartıyor. İnternet tarayıcı savaşı kızışırken, geliştiriciler eklentileri yeni sürümlere aynı hızda uyarlayamıyor. Bazen de oldukça yararlı bir eklenti neredeyse hiç güncellenmiyor. Bunun sonucunda da tarayıcı kullanımında eklentilerden vazgeçmeyen kullanıcılar, yeni tarayıcı sürümlerine geçmiyor.

Kullanıcılar yeni sürümlere geçmediği için Mozilla'nın yarıştaki temposu aksıyor ve bu durum, tarayıcı savaşının kızıştığı günlerde Mozilla'nın kabul edemeyeceği bir durum.

İşte Mozilla'nın kararı

Bu durumu değiştirmek isteyen Mozilla, tarayıcı için geliştirilen eklentilerin işini zorlaştıran bir karar aldı.

Artık eklentiler Firefox'un kodlarına derinlemesine müdahale edemeyecek. Oysa önceden Firefox'un components dizinine dosya eklemek mümkündü. Artık eklentiler, Firefox'un kendi dosyalarını değiştiremeyecek. Böylece internet tarayıcıda karşılaşılan pek çok sorun bir daha ortaya çıkmayacak. Bu karar eklenti geliştirilmesini engellemiyor ama belirli kısıtlamalar getiriyor.

Mozilla bu kararı almanın çok zor ama bir o kadar da zorunlu olduğunu aktarıyor. Üçüncü parti geliştiriciler artık daha dikkatli çalışmak, daha çok uğraşmak zorunda kalacak. Ancak sonuçta Firefox kullanıcıları, eklenti kurdukları zaman daha az sorun ile karşılaşacak.

Kaynak : veteknoloji.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...