13 Ocak 2010 Çarşamba

Facebook paralı olacak", bu dedikoduya dikkat!




"Facebook paralı olacak". Bu dedikoduya dikkat!

Facebook, binlerce insanı tuzağa düşüren yalan haber ve sahte gruplara karşı neden harekete geçmiyor.

Sanal suçlular, gerçek dünyadaki dolandırıcıların yöntemleri internet üzerinde neredeyse bire bir hayata geçiriyorlar. İnsanların en büyük motivasyon nedenlerinden biri olan korku ve kızgınlık yaratıp daha sonra bu insanları kendi amaçları için kullanmayı hedefleyen sanal suçluların gündeminde bir kez daha Facebook var.

Sanal suçlular önce kullanıcı sayısı 350 milyonu aşan Facebook'un ücretli olacağı söylentisini ortalığa yaydılar. Bilginin artık neredeyse ışık hızında dolaşmasını sağlayan internet sayesinde bu dedikodu çığ gibi büyüdü ve farklı sitelerde yayıldı. Söylentiye göre Facebook'una artık ayda ancak 4,99 dolar gibi bir ücret ödeyenlere açık olacaktı.

Sanal suçlular ardından Facebook'ta kendi yaydıkları bu söylentiyi protesto eden sahte gruplar kurdular. Kurulan ilk gruptan burada zaten bahsetmiştik. Ancak olay bu kadarla kalmadı ve aynı amaçla onlarca yeni grup Facebook'ta boy göstermeye başladı. Dolandırıcılar, bundan sonra planlarının son aşaması olan zararlı yazılım içeren sitelere bağlantıları sitede yayınlayarak boş yere kızmış ve hayal kırıklığına uğramış bu kullanıcıların bilgisayarlarını ele geçirmeye başladılar.

Tehlike büyüyor; peki ama Facebook ne yapıyor?

İşin daha da ilgici benzer grupların Facebook üzerinde halen varlığını sürdürüyor olması ve Facebook'un bu zararlı grupları kapatmak konusunda hiç de aceleci davranmaması. Öyle ki, benzer pek çok grup, halen Facebook'ta varlığını sürdürüyor ve kullanıcıları tuzağa düşürmeyi sürdürüyor.

Kamuoyunu meşgul eden soru ise şu: Facebook, gizlilik konusunda her gün yeni bir açıklama yaparken, kullanıcıların isteklerine büyük önem veriyoruz görüntüsü verirken, neden bu tip tuzaklara gerekli önemi göstermiyor?

Henüz Facebook'tan bu konuda bir açıklama gelmiş değil... Bu arada siz siz olun, bu tip tuzaklara düşmemek için gözünüzü dört açmayı ihmal etmeyin...

Kaynak : veteknoloji.com

4 yorum:

  1. Good site you've got here.. It's ԁіfficult to finԁ high-qualіtу ωrіting like yours nowаdаys.
    I honestlу appгеciаtе іndividuals like уou!

    Takе cаrе!!

    my weblоg; SEOPressor

    YanıtlaSil
  2. ӏt's not my first time to go to see this web site, i am browsing this site dailly and get good data from here every day.

    my webpage ... SEOPressor V5 Review

    YanıtlaSil
  3. It's actually very complicated in this full of activity life to listen news on Television, thus I only use internet for that reason, and take the most up-to-date news.

    Also visit my website - SEOPressor V5
    my webpage :: SEOPressor

    YanıtlaSil
  4. Grеetings from Califoгnіa! Ι'm bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can't wait to take a looκ when I get home.
    I'm surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not evеn uѕing
    WIFI, juѕt 3G .. Anуwayѕ, awеsοme site!


    Αlso visit my ѕitе; wedding dresses

    YanıtlaSil

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...