29 Nisan 2010 Perşembe

Hackerların yeni hedefi Apple iPad

Hackerlerin yeni adresi geçtiği bu ay başında Amerika'da satışa sunulan Apple iPad oldu.

Güvenlik uzmanları çıktığı gün 300 bin adet satılaran taşınabilir bilgisayar ve akıllı telefon arası çok fonksiyonlu Apple iPad kullanıcılarını hackerlera karşı uyardı.

Yapılan açıklamada hackerların sahte iTunes içeren virüslü spam mesajları göndererek iPad kullanıcılarını bu tuzağa düşürdüklerini belirterek maillerine gelen iTunes mesajlarını tıklamamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

iPad kullanıcıların mesaj kutusuna düşen virüslü iTunes güncelleme bilgisi tıklandığında virüs bilgisayara yayılarak kişinin şifre, e-mail hesaplarını ve kişisel bilgilerini çalıyor.

Apple tarafından yapılan açıklamada iTunes güncellemelerinin Apple'in kendi web siteleri üzerinden yapılması gerektiği hatırlatıldı.

YOK SATTI, HİSSELERİ YÜKSELDİ
Apple iPhone 'un piyasaya sürüldüğü ilk 3 ayda 1.2 milyondan fazla satış yapmıştı. Apple iPad'ın ise iPhone'dan daha fazla satış yapması bekleniyor.

Teknoloji meraklılarının iPad'in satışa çıktığı ilk gün mağaza önlerinde geceden kuyruğa girmeleri ve mağaza önlerinde izdiham yaratmaları talebin artacağı yönündeki öngörüleri yükseltti ve Apple'ın borsadaki hisse senetlerinin değerini arttırdı.

Apple'ın bu yılki gelirinin 11.45 milyar dolardan 12.26 milyar dolara çıkması bekleniyor. iPad'in tahmini satışları ise şimdiden ilk 3 ay için 650.000'den 1.08 milyon adete çıktı. Ancak bu rakamlardan daha fazlasını tahmin edenlerin sayısı da oldukça yüksek.

Veteknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...