29 Nisan 2010 Perşembe

Oyunla bilişim güvenliği uzmanı aranıyor

İngiltere bilişim güvenliği uzmanını oyunla arıyor.

İngiltere'de bilgisayar ve bilgi ağlarını saldırılardan koruma konusunda becerileri olanların bulunması için değişik bir sınav süreci açılıyor.

İnternet oyunları ve web tabanlı problemler yoluyla yürütülen eleme sürecinin sonunda, analitik becerileri olan, bilgisayar hafızasında ve internet üzerinde iz sürebilen, ayrıca programlama becerileri olan kişilerin seçilmesi hedefleniyor.

Yetkililer, İngiltere'nin, bilgisayar güvenliği uzmanı sayısını artırmadığı takdirde bilişim suçları ile mücadelede yetersiz kalacağını söylüyor.

Sunulan oyunları tamamlayıp eleme sürecini geçenlerin, bilgisayar güvenliği alanında çalışmaya başlaması umuluyor.

Sınav süreci ile birlikte yürütülen bir araştırmaya göre, ülkedeki pek çok bilişim güvenliği şirketi, iş potansiyeline karşılık verebilmek için yeterli sayıda uzman bulmakta sıkıntı çekiyor.

Ödüller

Eleme sürecine, İngiltere hükümeti, Londra emniyet müdürlüğü, Qinetiq güvenlik şirketi ve Royal Holloway Üniversitesi ile Bilgi Güvenliği Çalışanları Enstitüsü de destek veriyor.

16 yaş ve üzeri kişilerin katılabildiği elemeler resmen bugün başladı.

En yüksek puanları elde edenlere burs, eğitim kursu ve yetenek danışmanlığının da aralarında bulunduğu ödüller verilecek.

Veteknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...