29 Nisan 2010 Perşembe

WOFF için birleştiler!

Microsoft, Mozilla, Opera WOFF için birleşti.

Microsoft, Mozilla ve Opera... Bu üç ezeli rakibin birgün bir araya geleceğini hiç düşünür müydünüz?


Microsoft, Opera ve Mozilla; WOFF olarak da bilinen "Web Open Font Format (İnternet açık yazı tipi biçimi)"ı desteklemek için güçlerini birleştirdi. IEBlog'a göre, 8 Nisan'da yapılan W3C'de, WOFF Dosya Formatı 1.0 şartlarına katıldılar .

"Herhangi bir TrueType/OpenType/Open Font Format internet kullanımı için kayıpsız şekilde WOFF'a çevrilebilir. Kullanıcının gezgini tarafından çözüldükten sonra, orjinal yaratıldığı şekildekiyle aynı olarak WOFF yazı tipi görüntülenecek.

WOFF yazı tipi ayrıca dosyaya üst veri eklenmesine de olanak sağlıyor. Bu da yazı tipi tasarımcıları veya tedarikçiler için lisans ya da başka bilgiler için kullanılabilir. Böyle bir üst veri hiçbir şekilde yazı tipini etkilemiyor ve kullanıcının isteğine göre görüntülenebiliyor."

Bu olay site tasarımcılarının, sitelerini tasarlarken herhangi bir yazı tipinde kısıtlı kalmayıp, istedikleri yazı tipini seçmelerine olanak sağlayacaktır.

veteknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...