29 Mayıs 2010 Cumartesi

En eski insanımsı 'yamyam' çıktı

İki milyon yıl önce ortaya çıkan ve 6 yüz bin yıl önce ortadan yok olan Homo Gautengensis hakkındaki yeni bulgular, yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Güney Afrika'nın Gauteng bölgesinde yer alan Sterkfontein mağaralarında yürütülen kazılarda bulunan kafatası, sahip olduğu diş ve ağız yapısı itibarıyla yeni soruların ortaya atılmasına yol açtı.

Bulunan kemikler, "ısırılma" ile ortaya çıktığı sanılan bir tahribaa maruz kalmış. Avustralya'daki New South Wales Üniversitesi'nden Dr. Curnoe, keşfedilen bu en eski insan türünün 'yamyam' olduğuna inanıyor.

Bir metreden bir kaç santim daha uzun bir boyda olduğu tahmin edilen Homo gautengensis muhtemelen 30 kilo ağırlıktaydı ve et dışında şeyler de yiyordu.

National Geographic dergisine konuşan Dr. Curnoe bu insan türünün ilkel de olsa bir lisan konuştuğuna inandığını belirtti.

Anatomisi ve jeolojik yaşı gözönüne alındığında Homo gautengensis modern insanın bir akrabası olabilir ama asıl atası olmayabilir. Bilimadamları yıllarca yaptıkları araştırmalarda "homo genus" olarak evrimleşen türe ait izler aradılar.

Bu yılın başlarında bulunan Australopithecus sediba'nın "evrim zincirndeki kayıp halka' olabileceği iddia edilmişti. Ancak Güney Afrika'da ortaya çıkarılan Homo gautengensis, şimdii insana daha yakın bir anatomiye sahip.

Veteknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...