28 Mayıs 2010 Cuma

Hacker'dan sert yumruk!

İntihar fabrikasında hacker şakası.

Hacker'lar, yaşanan intiharlarla dünya gündemine bomba gibi düşen iPhone fabrikasını fena vurdu...


Foxconn'un adını aslında sadece teknolojinin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticilerinin bilmesi gerekiyordu. Tek işi Çin'in ucuz iş gücü avantajını kullanarak Apple, Dell, Hewlett-Packard gibi şirketler için üretim yapmak olan bu fabrikada yaşanan üzücü intiharlar ise Foxconn'u tüm dünyaya tanıtmaya yetti.

Hatırlayacağınız gibi Foxconn'daki ilk intiharı çok kısa süre önce duyurmuş, sadece birkaç gün sonrasında gelen bir üzücü haber ile artan intihar sayısını sizlere aktarmıştık.

Foxconn'dan bir haber daha geldi ama neyse ki bu sefer yeni bir ölüm değil, hacker'ların Çinli şirketin sitesine yaptıkları zararsız bir saldırı haberi. Kimliği tespit edilemeyen bir hacker, Foxconn'un insan kaynakları web sitesini hack etti ve şirkette son dönem yaşananları mizahi bir üslupla ele alan, sahte bir iş ilanı yazısını siteye yerleştirdi.

İşte hacker'ın sahte iş ilanı

Sahte iş ilanında ise şunlar yazılıydı:

"Foxconn - Eleman Alıyoruz

Bugün kendinizi keyifsiz mi hissediyorsunuz? Artık yaşamak istemediğinizi mi hissediyorsunuz? Çin'in örnek oluşturan intihar tesisinden atlamanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek ister misiniz?

Foxconn sizlere kendinizi atmak için en uygun koşulları sunar. Buradaki tüm koşullar, her hafta en az bir intihar atlayışının oluşmasını garanti eder. Adınızın binlerce kilometreye ulaşmasını sağlamak için basında kapsamlı bir şekilde haber olma garantisi vardır.

Ne bekliyorsunuz? Telefonu kaldırın ve Foxconn'a katılın.

12. atlayan siz olun. Bunu yapabilirsiniz.

Telefon başvurusu için: 514514514"

Eğer daha önceki haberler yeterli olmadıysa, en azından bunun Foxconn'daki üzücü olayları durdurabilmesini umuyoruz...


CHIP Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...