29 Mayıs 2010 Cumartesi

"Kendi kendinizi ihbar edin!"

Film indirdiyseniz lütfen avukatları yormayın.

Korsan avcılarının korsan film indirenlerden garip isteği: Avukatları yormayın, kendiniz itiraf edin.

İngiltere'nin internet üzerinden yasa dışı dosya paylaşımı ile mücadelesinde takındığı sert tavır, 2. yılına girdi. Geçtiğimiz iki yıldır İngiltere'de avukatlar dosya paylaşanları yakalamak için özel bir yöntem kullanıyorlar. Yasa dışı olarak dosya paylaştığından şüphelenen kullanıcıların evlerine gönderilen mektuplarda, kullanıcılardan dosya paylaşımında bulunduklarını itiraf etmeleri isteniyor, aksi taktirde mahkemede çok ciddi cezalarla karşılaşabilecekleri belirtiliyor.

Gönderilen ankette kullanıcılara yasa dışı dosya indirip indirilmedikleri soruluyor. Eğer indirmediğini iddia ederlerse bu kez başka bir soruda, evden başka birinin bilgisayarınızı kullanıp indirme ihtimali olup olmadığına dair bir soru yöneltiliyor. Eğer buna da cevap hayırsa, bu kez de başka birinin kablosuz bağlantıya girip girmediğinden emin olup olmadığı soruluyor.

İnanılmaz kazanç: 11 ayda 2,2 milyon TL

Tüm bu soruların ise aslında iki sebebi var. Birincisi kullanıcının itiraf edip, mahkemeye çıkmaktan korkarak bir anlaşma imzalaması ve para ödemesi . İkincisi ise kullanıcının kendinden habersiz bağlantısı üzerinden başka birinin dosya indirmiş olabileceğini söylemesi. Bu durumda avukatların bilgisayarı inceleme hakkı doğuyor ve dava açabilecek delil elde ettikleri taktirde olay mahkemeye taşıyabiliyorlar.

Geçtiğimiz 11 ay içerisinde bu mektuplar inanılmaz bir başarı elde etti. Mektupların korkuttuğu İngilizler tam 1 milyon Sterlin (yaklaşık 2,2 milyon TL) dava öncesi anlaşma ücreti ödediler. Aynı dönemde açılan dava sayısı ise sıfır. Konuyu yakından takip eden İngiliz tüketici dergisi Which? tüm bunların aslında bir "yemleme" çabası olduğunu ve eğer avukatların ellerinde gerçekten delil olsa, anketle hiç uğraşmadan doğrudan dava açabileceklerini söylüyor.


CHIP Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...