26 Ağustos 2010 Perşembe

Bu e-postalara dikkat!

Uzmanlar internet kullanıcılarını yeni bir tuzak konusunda uyardı.

İnternet güvenliği uzmanlarına göre, kullanıcılar adreslerine spam olarak gelen ve dünyaca ünlü isimlerin öldüğünü ya da onlarla ilgili çok önemli bir dedikoduyu bildiriyormuş gibi görünen sahte e-postalara karşı tetikte olunmalı.

Uzmanlar bu e-postaların kesinlikle açılmaması gerektiğini belirtiyor. Ünlüler dünyasından isimlerin sahte ölüm haberlerini ya da dedikoduları tıklayan kullanıcılar bir linke tıklamış oluyor ve bu virüslü bir link oluyor.

Hackerların bu yöntemi, şifre çalmak ya da banka hesaplarını boşaltmak üzere de kullandıkları kaydediliyor.

Sayıları gittikçe artan bu tür e-postalarda ismi en çok kullanılan ünlülerin Beyonce, Brad Pitt, David Beckham, Johnny Depp ve Miley Cyrus olduğu ve uydurma haberlerde bu isimlerin uçak ya da otomobil kazasında ödüklerinin söylendiği belirtiliyor.

E-postaya tıklandığında haberin devamını okumak için bir linke daha tıklanılması isteniyor ve bu bilgisayarınızın virüs saldırısına uğramasına yol açıyor.

Uyarının internet güvenlik şirketi McAfee'nin internette aranan en tehlikeli ünlü ismin Cameron Diaz'ın olduğunu açıklamasından birkaç gün sonra yapıldığına dikkat çekiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...