26 Eylül 2010 Pazar

Seo Hakkında herşey



Selamun Aleykum Arkadaşlar. Uzun Zamandan beri işlerim dolayısıyla bloguma vakit ayıramamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ama Bugün en azından bir kaç saattimi bloguma ayırmak ve daha önce blogda hiç değinmediğim bir konunun başlangıcını yapmak istedim.
Yaklaşık 1 ay önce bir şirketler gurubunda Seo Danışmanı – Web Yazılım uzmanı olarak işe başlamam bu konuda yazmama vesile oldu diyebilirim.
Yapım gereği yazı dizisine başlamadan önce bu konuda piyasada mevcut Seo argumanlarını biraz araştırdım.. Yardımcı bilgilerin varlığı gibi, güncel olmayan ve tabiri caizse kaş yaparken göz çıkaracak çöplük bilgilerinde dolaşımda olduğu sözkonusu. Ki zaten ole kalkıp Googlede “Seo” veya ” Google‘de üst sıralara çıkmak istiyorum, nolur beni çıkarın” yazdığınızda çıkan yazılarda , yazıyı yazan kişilerin size tüm bildiklerini ince ayrıntılarıyla beraber profesiyonel bir seo optimizasyon dökümanı çıkarmasını beklemeyin.
Peki Abi Nedir Bu SEO Hengamesi?
Açılımını küçük çocuklara Bile Sorarsanız Cevabını alırsanız fakat ben yazının düzeni açısından tekrar yazayım.
Kalıplaşmış Tabiri : SEO
Açılımı (ingilizce) : Search Engine Ompimization (Feci Karizmatik Bir ismi Var)
Açılımı (Türkçe) : Arama Motoru Opmizasyonu
Seo’da Hedef en kısa ve en sade haliyle rakipleri Googlenin istediği şekilde geçmek ve google site sıralamasında üst sıralarda yer almaya çalışmaktır.
Peki Abi Bunu Sağlamak için Ne yapmak Gerekiyor veya Google‘nin istedikleri nelerdir?
Zaten asıl Olan Sorumuzda Budur.
Fakat bu Soruya cevap verirken ben olayı iki yönlü ele almaya çalışacam.
1. İşin Google Tarafı
2. İşin Kullanıcı tarafı yani Bizler
Öncelikle 2. seçenekten başlamak istiyorum çünkü müdahale edebildiğimiz seçenek veya faal olabildiğimiz kısım bu seçenek.
Aşamaları Bir örnek üzerinde anlatırsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bir Site aldım ve Ve bunu üst Sıralara Taşımam lazım ki iş görsün. Değeri artsın, Para etsin. neyse aldık bir domain başladık çalışmaya. Diyelimki Biraz ileri düzey Masteriz ve hazır script yerine kendi scriptimizi kendimiz yazdık. Başladık içerik yazmya…
Bazımız Akıllılık yapıp başka yerlerden copy/paste yapıp içeriği bir gün içinde tıka basa doldurmaya çalıştır
İlk Hatayı Burda Verdik… hatta bir hata da değil iki hatayı birden yaptık…
Birincisi ( ki bunu herkez bilir): Google kesin ve kesin kopyalama yöntemlerini anlar ve sizi değil yükseltmek, yüksekte olsanız dahi düşürebilir.
İkincisi: Verilerin giriş Sıklığı… eğer verileri hurra site bir an önce dolsun diyip atarsanız gelen botlar bunu yukarı çıkmak için yaptığınızı anlar ve geliş sıklığı düşer. Fakat bunu söyledim die Siteleri de boş bırakmayın.
Girdiğiniz veriler kopya olmasa dahi özgün tarafının ağır basmasına dikkat edin. Yani Googleye sizin farklı olduğunuza inanacak.
neyse Sitemiz orta derecede içeriğe belirli bir süre sonra sahip oldu oturup bekliyoruz üst sıralara çıkmak için..
başka Bir Hata!
Sitenin belirli periyotlarda güncellenmesi yeni argumanların girilmesi seoyu en çok etkileyen etmenlerdendir. Google böcükleri sitenize her uğradığında yeni ve özgün yazılar gördüğünde sitenize daha çoksık uğrayacaktır.
Güncelleme işinide Yapıyoruz fakat sitede kımıldama yok. SEO zımbırtısı çok kollu ve sabır gerektiren bir süreç olduğundan başarılı sonuçlar almak için Google’nin istediklerine uymaya çalışmaktır. Ancak eğer sadece Google‘nin size söyledikleriyle bağnaz bir şekilde işi yürütmeye kalkarsanız başarılı olma ihtimaliniz yüksek olur fakat bu ihtimalin gerçekleşme süresi olabildiğince uzar.
–BACKLİNK
web masterleri en çok yoran ve çok kafa karıştıran hezimetli ama çok etkili bir seo etkenidir backlink. Seonun Olmazsa olmazlarındandır diyebiliriz. Ancak backlink işini titiz bir şekilde yapmazsanız çıkacak sonuçlar başınızı duvarlara vurmanıza neden olabilir. (Başıma Gelmedi değil) .
Genelde Backlink ekleyin dediğinizde herkez deli gibi sağda solda sitelere link ekler. günde 100-200 siteye link kasar. fakat bir süre sonra Google logosunun altında olan sitesini üçüncü dördüncü sayfalarda aramaya başlar. Bu Google!yi kandırmaya çalışmak anlamına gelir ama Google‘nin değişkenlik gösteren teknolojisi bunları anlıyor ve cezayı kesiyor. Bu yüzden backlink eklerken zaman periyodunu iyi ayarlamak sitenin selameti açısından çok doğru bir hareket olacaktır.
–HACKLİNK
Bir çok kişinin kullanmasını bilmediği halde kullandığı hatta deli paraların döndüğü bir pr hilesidir. hack edilen ya da bir şekilde şifreleri ele geçirilen sitelerin sahiplerine çaktırmadan siteye link ekleme olayıdır. çoğu kişi site sahibi anlamasın die yazı rengini sitenin arka fonuna uydurur. Doğrusu bu güzel bir yöntemdir. fakat bunun da püf noktaları vardır. örneğin hacklink eklenen sitelerde eklenen linklerin kısa sürede durması. Google bunu çok zaman geçmeden anlar ve emin olun cezasını da verir.
Giriş Olarak Bu kadar yeter Zaten uykum Geldi sabah işe gidecem Bir sonraki yazıda googlenin adamı deli eden algoritmalarından.. site sistem ve argümanlarının etkilerinden bahsetmeye çalışacam allaha emanet Kalın

Makale tamemen DeathSystem Dostuma ait'tir,Makalesinden dolayı Arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum
http://death-system.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...