30 Eylül 2010 Perşembe

Yeni Fiat Doblo



Otomatik şanzımanlı Yeni Fiat Doblo'nun dünya tanıtımı Paris Otomobil Fuarı'nda yapıldı.

Öncelikli olarak uluslararası basın mensuplarına kapılarını açan 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Yeni Fiat Doblo'nun Dualogic otomatik şanzıman ve 90 HP'lik 1.6 litre Multijet dizel motorla kombine edilmiş versiyonunun dünya tanıtımı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta ''Uluslararası 2011 Yılın Ticari Aracı'' ödülünü kazanarak büyük bir başarının altına imza atan yeni Fiat Doblo'nun dizel otomatik versiyonu, Start&Stop sisteminin de etkisiyle 133 g/km'lik düşük emisyon seviyesi ve 100 kilometre'de sunduğu 5 litrelik ortalama yakıt tüketimiyle hem ekolojik hem ekonomik bir seçenek olarak boy gösteriyor.

-FERRARİ'DEN YENİ MODEL-

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda 599 GTB Fiorano modeli temel alınarak geliştirilen ve SA Aperta adını taşıyan sınırlı sayıda üretilecek üstü açık yapılı yeni modelini tanıttı.

Sadece 80 adet üretilecek 670 HP'lik Ferrari SA Aperta'nın bütün sınırlı kotası şimdiden satılırken, Ferrari ile Pininfarina'nın 80 yıllık işbirliğini taçlandırması yeni modelin değerini daha da artırıyor.

Paris Otomobil Fuarı'nda resmi tanıtımı henüz yapılmış olmasına rağmen tamamı şimdiden satılan 670 HP'lik V12 motorlu Ferrari SA Aperta, roadster karoser yapısıyla farkını ortaya koyuyor.

-YENİ NESİL FORD FOCUS SERİSİ...-

Yeni nesil Ford Focus serisi ve ailenin en yeni ve yüksek performanslı modeli Ford Motor Company'nin 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda otomobilseverlerin beğenisine sunuldu.

2011 başlarında Avrupa ve Kuzey Amerika'da satışa sunulmadan önce ilk defa tüm gövde tipleriyle birlikte global Ford Focus modelinin Paris'te gösterimi yapıldı.

Ford ayrıca yeni Focus'un global performans modelini çıkarma sözünü de yerine getirerek serinin en üst versiyonu olan güçlü 250 HP'lik Focus ST modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Paris fuarında yapılan Yeni Focus lansmanı, Ford'un global ''ONE Ford'' stratejisi altında üretilen ilk ürünü olması nedeniyle Ford markası açısından büyük önem taşıyor.

Focus, Ford'un global olarak en önemli modeliyken aynı zamanda dünyanın en geniş ve kapsamlı araç segmentinde yer alıyor. Dünyada 120'den fazla ülkede satılacak olan global Ford Focus, Almanya'daki ürün geliştirme merkezinde yüzde 80'e varan oranda ortak parça kullanımıyla tasarlanıp geliştirildi.

Yeni nesil Focus ile birlikte toplam 10 değişik modelin üretileceği global C segmenti platformunda 2012 yılı itibariyle senelik 2 milyon adet araç üretimi planlanıyor.

Yeni nesil Focus, C segmentinin en akıllı çözümler sunan otomobili olmasının yanı sıra bu segmentte daha önce görülmemiş teknoloji ve özellikleri makul fiyatlarla sunmayı vadediyor. Ayrıca otomobil tüketicilere yüksek kalite ve üstün yakıt ekonomisi sunuyor olacak. Tüm bunlara ilave olarak efsanevi Focus sürüş dinamikleri de daha yüksek bir seviyeye çıkartılıyor.

-PEUGEOT'DAN YENİ KONSEPT MODEL-

Peugeot, Paris Otomobil Fuarı'da yeni konsept otomobili Peugeot HR1'i sergiliyor.

Genç ve aktif HR1, tasarım ve teknoloji meraklısı, kendilerine benzeyen bir araç arayışında olan şehirli bir müşteri kitlesinin beğenisini kazanmaya yönelik olarak tasarlandı.

HR1, yenilikçi, coupé, SUV, gibi farklı araç türlerinin özelliklerini üzerinde toplayan konsept bir şehir modeli.

Yepyeni bir sürüş deneyimi sunmak üzere, hyper-bağlantı, modülerlik ve adaptasyon kabiliyeti anlamında yeni trendlerden esinlenen HR1'in benzersiz ve yenilikçi kapı kinematiği, modüler iç mekana erişimi kolaylaştırıyor.

Dinamik ve çevreci HR1, önde yeni 3 silindirli benzinli 1.2l THP motor ile arkada elektrikli bir motoru birleştiren HYbrid4 teknolojisine sahip. Bu teknoloji düşük karbondioksit salımı (80 g/km hatta elektrikli modda 0 g), yüksek güç (147 hp) ve dört tekerlekten çekiş özelliği sunuyor.

-YENİ VOLVO V60 SPORTSWAGON-

''Gelmiş Geçmiş En Dinamik Volvo'' modelinin hangisi olduğu konusunda yeni S60'a zorlu bir rakip olacak gibi görünen Volvo V60, Paris Otomobil Fuarı'nda tüm dünyaya lanse edilişini kutluyor.

Volvo, tipik sportswagon müşterisini şöyle tarif ediyor: Bir parça daha ekstra yer ve esneklik isteyen ama spor tasarım ve heyecan verici sürüş özelliklerinden en ufak bir ödün vermek istemeyen bir S60 alıcısı...

Yeni Volvo V60'ın dış tasarım sorumlusu Örjan Sterner, ''Tasarım açısından yeni V60'da, arkadaki pratik ekstra boşluk muhafaza edilirken otomobilin mümkün olduğunca bir coupe'ye benzetilmesine odaklanıldı. Yeni V60 sınıfının geleneksel sportwagon otomobilleri ile rekabet etmeyi hedefliyor. Daha fazla kullanım alanı isteyen müşteriler için V70 veya XC70'imiz var'' dedi.

-MAZDA 2, KASIM AYINDA TÜRKİYE'DE-

Paris Otomobil Fuarı'nda Prömiyeri Yapılan Yeni Mazda 2, kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak.

Mazda, düşük yakıt tüketimine ve emisyonların azaltılmasına önem verdiği Paris Otomobil Fuarı'nda yeni Mazda 2'nin Avrupa Prömiyerini gerçekleştirdi.

Bütün Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de çok sevilen Mazda 2'nin yenilenmiş versiyonunun başarılı satış rakamlarına ulaşacağına inandığını ifade eden Mazda Türkiye Genel Müdür Vekili Jerome de Haan, Yeni Mazda 2'nin kasım ayında Türkiye pazarında yerini alacağını belirtti.

-TOYOTA-

Paris Otomobil Fuarı bu sene de Toyota FT-CH konsept modeli ile geleceğin hibrit otomobilinin dinamik yüzünü Avrupalı fuar ziyaretçileriyle ilk defa buluştururken, B-MPV segmentindeki yeni Verso-S modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.
Veteknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...