29 Kasım 2010 Pazartesi

Facebook'ta büyük açık!


Facebook'ta korkutan açık!


Facebook'taki açık herkesi tehdit ediyor: İşte o açık ve ondan korunma yolları...

Facebook'taki yeni açık şimdilik çok büyük bir tehdit gibi görünmese de potansiyeli kullanıcıları korkutur nitelikte. Sosyal paylaşım sitesinin "E-posta yoluyla Yükleme" özelliğini kullanan açık, saldırganların ilk seferde durum güncellemeleri yapmasına, video ya da fotoğraf yüklemesine izin veriyor. İkinci sefer de ise yalnızca fotoğraf yüklenebiliyor.

Açık buraya kadar oldukça korkutucu gelse de gerçekleşmesinin tek yolu kullanıcının bir kodu Facebook sayfasındayken tarayıcının adres çubuğuna yapıştırması. Şu anda birçok site bu açığı kullanmak için uğraşsa da kullanıcının kopyala-yapıştır yapmasının gerekmesi tüm yolları tıkıyor.

Hesabınıza bu yolla girildiyse şunları yapın; öncelikle Facebook'taki "E-posta yoluyla yükleme" sayfasına gelin, daha sonra "bana yükleme e-postamı gönderin" seçeneğine tıklayın. Buradan da "yükleme e-postanızı tazeleyin" bağlantısına tıklarsanız, bilgileriniz sıfırlanmış oluyor. Tabii daha önce hesabınıza bu şekilde girilmiş olduğundan emin olun ve daha önemlisi adres çubuğuna bilmediğiniz Java Script'leri yapıştırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...