24 Kasım 2010 Çarşamba

Hackerlar'dan dijital kung-fu


Hacker'lardan dijital kung-fu saldırısı!

Çin'de düzenlenen yarışmada yapılan haksızlığa kızan hacker'lar, bakın nasıl bir cevap verdi?

Çin'de yapılan Asya Oyunları tekvando yarı finalinde Yang Shu-Chun, 9-0 öndeydi. Yenmesine kesin gözle bakılıyordu, ki hakem oyunu aniden bitirdi. Hakeme göre Yang, ayak korumalarındaki sensörleri hatalı bir şekilde yerleştirmişti.

Buna sinirlenen hacker'lar, durumu online bir kung-fu haline getirdi. Asya Tekvando Birliği'nin (ATU) web sitesine saldırıda bulunan hacker'lar, Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti bayraklarının arasına bir orta parmak işareti yerleştirdi. Hack'lenen sitede "Yazıklar olsun", "Altın madalyamızı geri verin" gibi mesajlar da yer aldı.

ATU, sitenin aşırı trafik nedeniyle kapandığını, ve daha sonra "bilinmeyen nedenlerle felç olduğunu" açıkladı. ATU'nun web sitesinde yer alan "inanılmaz bir hile" sözleri ise, Güney Kore temelli Dünya Tekvando Federasyonu tarafından "uygunsuz" bulundu.

Tayvan hükümeti, ATU'nun bu ifadesi dolayısıyla bir özür beklediklerini ve bu diskalifiyenin haksız olduğunu belirtti. Çin, bu olayı "pişmanlık verici" olarak açıklasa da WTF, Asya oyunları bitene dek bir sorgulama başlatmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...