19 Kasım 2010 Cuma

Trojan alarmı! :)


Güvenlik devinden hırsız Trojan alarmı!

Güvenlik devi alarm verdi: Yeni ortaya çıkan bu "hırsız zararlı" bakın neler yapıyor...

İnternet güvenliği uzmanı BitDefender, yeni ortaya çıkan bir Trojan için kullanıcıları uyardı. Zararlının şirket bilgilerini çalmakta kullanılabileceğini söyleyen BitDefender, casus Trojan'ı 'ciddi bir düşman' olarak adlandırdı.

Trojan.Spy.YEK, özel bilgiler de taşıyabilen kritik verilere, arşivlere erişim sağlıyor ve bunları saldırgana geri gönderiyor. BitDefender Zararlı Yazılım Araştırmacıları Doina Cosovan ve Octavian Minea, Trojan.Spy.YEK'nin hem arka kapı hem de casus özelliklerine sahip olduğunu, bu nedenle ciddi bir tehlike oluşturduğunu söylüyor.

Araştırmacılar sözlerine şunları da ekliyor: "Zararlı, şifreli yapısı sayesinde windows\system32\netconf32.dll içerisine kolaylıkla saklanıyor. explorer.exe içerisine işledikten sonra ise saldırganın belirlediği adreslere bağlanmasının yolunu hiç bir şey kesemiyor."

Arşiv dosyalarına, e-postalara, adres defterlerine, veri tabanı ve belgelere erişebilen trojan, Windows 7 dahil, tüm Windows sürümlerinde çalışıyor. Araştırmacılar, bu zararlıdan korunmak bir antivirüs yazılımı kullanmanızı öneriyor.
CHIP Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...