20 Ocak 2011 Perşembe

Cepleri kırmanın yepyeni yolu!

Cepleri kırmanın yepyeni bir yolu keşfedildi.

Hacker'ların Android cepleri ve iPhone'u rahat bırakmaya niyeti yok! İşte yeni cep hack'leme yöntemi

iPhone'un ilk kez kırılmasının ardından üç sene geçti. Bilgisayar güvenlik uzmanları şimdi ise cep telefonlarını hack'lemenin yeni bir yolunu bulduklarını söylüyorlar.

Lüksemburg Üniversitesi araştırma üyesi Ralf-Philipp Weinmann, önümüzdeki hafta yapılacak Black Hat konferansında iPhone ve Android'leri yeni bir tekniği kullanarak nasıl gizli bir gözetleme cihazına dönüştürdüğünü anlatmayı planlıyor.

Weinmann bunu telefonun hücresel ağa radyo sinyalleri gönderip almakta kullanılan 'baseband' işlemcisini kırarak yaptığını, Qualcomm ve Infineon Technologies tarafından satılan ve GSM ağlarındaki radyo sinyallerini işleyen çiplerin firmware'inde bazı bug'lar bulduğunu söylüyor.

Bu, yepyeni bir araştırma konusu zira şimdiye kadarki telefon saldırıları, telefonun farklı bir alanında yoğunlaşıyordu: aygıtta çalışan işletim sistemi ve programlar. Grugq takma adlı tanınan ve bu konuda araştırmalara imza atan telefon hacker'ı bu alanda bir çok bug'ın bulunduğunu, ancak şimdiye dek bunları aramanın kimsenin aklına gelmediğini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...