9 Ocak 2011 Pazar

FriendFeed’i Türkler diriltti

Zamanın en popüler mikroblog sitesi FriendFeed'i Türkiye'den bağlanan üyeler ayakta tutuyor.

Bir zamanlar çok popüler olan, ancak zamanla Facebook ve Twitter’ın oldukça gerisine düşen mikroblog siyesi FriendFeed, Türkiye’den bağlanan kullanıcılar sayesinde trafik sıralamasındaki yerini koruyor.

Ünlü teknoloji haber sitesi TechCrunch’ın haberine göre, son yıllarda trafiği hızla azalan ve genellikle iş çevresi olmak üzere dar bir kullanıcı kitlesine hitap etmeye başlayan FriendFeed’in düşüşü son 1 yıl içinde şaşırtıcı şekilde yavaşladı. Site fonksiyonlarında önemli bir güncelleme olmamasına karşın yaşanan bu gelişmede Türkiye’den bağlanan üyelerin sayısının ve trafiğinin artması etkili oldu.

Üç dört yıl öncesinin en başarılı sosyal ağı olan FriendFeed, 2009’da Facebook tarafından satın alınmıştı. Ekipteki usta yazılımcılar Facebook kadrosuna büyük katkı sağladı. Facebook alımından sonra trafiği ABD’de hızla düşmeye başlayan site, uluslararası sadık kullanıcılarının yarattığı trafikle ayakta kalmayı başardı.

FriendFeed’in kurucularından olan ve halen Facebook’un teknolojilerden sorumlu genel müdür yardımcılığını yapan Bret Taylor, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, sitenin popülaritesinin Türkiye, İtalya ve Japonya’daki kullanıcılar sayesinde sürdüğünü söyledi.

Taylor şöyle konuştu: “FriendFeed’in ABD’deki üye sayısı ve trafiği hızla düştü. Ancak genele bakıldığında, Facebook satın alması öncesine kıyasla, hafif de olsa bir yükseliş görüyoruz. Bunda Türkiye’deki kullanıcıların payı var. Tüm kullanıcılar içinde Türkiye, hatırı sayılır bir farkla birinci sırada.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...