6 Ocak 2011 Perşembe

Ölü kuşlar kıyamet habercisi mi?

ABD'de gökyüzünden ölü kuş yağması olayının boyutlarının daha da geniş olduğu, bir eyalette daha görüldüğü ortaya çıkarken, kuş ölümlerinin kıyamet habercisi olabileceğini söyleyenler var. İsveç'te de gökten ölü kuş yağdı.

ABD'de gökyüzünden ölü kuş yağması olayının boyutlarının daha da geniş olduğu, toplu kuş ölümlerinin ülkenin güneyinde birbirine komşu iki eyalette gözlemlendiği açıklandı.

Arkansas eyaletindeki Beebe adlı yerleşim biriminde, yılbaşı gecesi 1000 dolayında ölü Kırmızı Kanatlı Kara Kuş'un (blackbird) düştüğü açıklanmıştı. Ancak kasaba sakinlerinin, 4.000-5.000 arasında kuş ölüsü temizledikleri, olayın boyutlarının daha büyük olduğu belirlendi. Kuşların topluca neden öldüğü konusu henüz aydınlatılamadı.

Bu gizemli vakanın boyutları, aynı olayın güneydeki Louisiana eyaletinde de meydana geldiğinin ortaya çıkmasıyla daha da büyüdü. Sığırcık kuşlarının ve ABD'ye özgü bir kuş olan Kırmızı Kanatlı Kara Kuş'un topluca ölümüne bu eyalette de rastlandı. Arkansas'taki toplu kuş ölümlerinin olduğu Beebe kasabasının yaklaşık 580 kilometre güneyindeki Labarre kenti yakınlarındaki Point Coupee Parish adlı yerleşim biriminde pazartesi günü, yılbaşından 2 gün sonra, gökyüzünden bu iki türe ait yaklaşık 500 ölü kuş düştü.

Her iki olayın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Arkansas nehri kıyılarında geçen hafta da 100.000'e yakın tambur balığının topluca öldüğü belirlenmişti. Balık ölümlerinin olduğu bölge, Arkansas'taki kuş ölümlerinin olduğu yere yaklaşık 160 kilometre mesafede.

Kıyamet habercisi mi?

Kuş ölümlerinin nedeni hala muamma olarak kalırken, bu olayların kıyamet habercisi olduğunu söyleyenler var. Bu kesimler iddialarını dine dayandırıyor ve özellikle İncil'deki kıyamet vahiylerine atıfta bulunuyorlar.

Yetkililer Louisiana'daki kuş ölülerini toplamayı sürdürürken, Arkansas'taki testlerde kuşların iç travma yaşadığı ortaya çıktı. Buna, tek bir sürünün şidddetli ve alışılmadık bir fırtınaya yakalanmasının ya da yılbaşında atılan havai fişeklerin sebep olmuş olabileceği belirtiliyor.

Kuş uzmanlarının görüşü, endişeye mahal olmadığı yönünde. Uzmanlar bu tür toplu kuş ölümlerinin açlık, fırtınalar, hastalık, böcek zehiri, insan yapımı yapılarla çarpışla ya da insanın yol açtığı rahatsızlıklar sonucu gerçekleşebildiğini belirtiyor.

İSVEÇ'TE DE GÖKTEN ÖLÜ KUŞ YAĞDI

Öte yandan İsveç'in Fallköping kentinde, bu sabah bir yerleşim bölgesine yakın yollarda çok sayıda kuş ölüsü bulunduğu açıklandı.

Fallköping sakinleri sabah uyandıklarında yollarda çok sayıda karga ölüsü ile karşılaşırken, görgü tanıkları ölü kuşların dün gece gökten düştüklerini söyledi.

Yaklaşık 100'e yakın ölü kuşu inceleyen İsveçli kuşbilimci Anders Wirdheim, bunların daha çok küçük karga benzeri kuşlar olduğunu, ölümlerin ağır kış şartlarından dolayı soğuk ve yiyecek bulamamaktan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Anders Wirdheim, kuş ölümlerinin herhangi bir zehirli yiyecekten kaynaklanmış olabileceğine de dikkat çekerken, kesin sonuçların yapılacak incelemelerden sonra anlaşılacağını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...