22 Şubat 2011 Salı

Daha "görünür" bir Firefox; İndirin!

Daha "görünür" bir Firefox için 4 eklenti...

Ekrandaki "küçücük" yazılara ve resimlere son! Bunun için de Firefox eklentileri var...


İnternet'in kullanımı günümüzde oldukça popüler bir hal aldı. Bilgisayarın başında her gün saatlerce oturmamız için bir programcı olmamız gerekmiyor. Her yaştan ve meslekten kullanıcı bilgisayarın başında gününü geçiriyor. Bu ise görme sorunları yaşayan kullanıcıların ve yaşlı kullanıcıların da İnternet'i kullandığı anlamına geliyor, ancak çok az web tasarımcısı bu kullanıcıların iyiliğini düşünüyor.

Bu yazımızda görme zorluğu yaşayan kullanıcıların her web sitesini rahatlıkla dolaşmasını sağlayabilecek 4 Firefox eklentisini sizlere tanıtıyoruz.

LowBrowse

Lowbrowse, internet tarayıcınızın üst bölümünde yeni bir çerçeve oluşturuyor. Bu sayede farenizle bir metnin üzerine geldiğinizde yazıyı çerçeve içerisinde tek satır olarak istediğiniz renk ve boyutta görebiliyorsunuz.


Readable

Readable, web sitelerinde bulunan metni seçtiğiniz yazı tipi, renk ve düzenle yeniden oluşturuyor. Eklentiyi kullanmak için yapmanız gereken ise dilediğiniz metni seçerek durum çubuğundan Readable simgesine tıklamak. Seçtiğiniz metnin daha kolay okunabilir bir sürümü şu anki sayfada yeni bir kutu içerisinde belirecektir.

Readable simgesine sağ tıklayarak programı ihtiyacınıza göre yapılandırmanız mümkün.

Nosquint

Nosquint, sayfada kullanılan yazı tipi boyutu ve renklerini ayarlamanıza izin veriyor. Eklenti ile istediğiniz arka plan ve ön plan rengini ayarlayabilir, arka plan resimlerini gizleyebilir, siteden siteye farklı yakınlaşma seviylerine ve renklere sahip olabilir, bağlantıların görüntülenmesini değiştirebilirsiniz (örneğin her zaman alt çizgili olması gibi).

Eklentinin ayarlarına durum çubuğundaki simgesine sağ tıkladıktan sonra 'Site Settings'e tıklayarak ulaşabiliyorsunuz. Şu anki siteye has ayarları fareyi durum çubuğu simgesinin üzerine getirerek görebilirsiniz.


Theme Font & Size Changer

Firefox ve menülerinde çok zaman harcıyorsanız bu eklenti çok işinize yarayacak. Eklenti Firefox içerisindeki tüm pencerelerde, menülerde ve araç çubuklarında kullanılan yazı tipi boyutunu değiştirebiliyor.

Program ayarlarına araç çubuğundan veya durum çubuğundan ulaşmak mümkün. Eski ayarlara dönmek isterseniz 'Normal'i seçmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...