13 Ocak 2013 Pazar

Liverpool Adına İyimser Olmak İçin 5 Neden

2013 yılını 3-0'lık Sunderland galibiyetiyle karşılayan ve oynanan diğer maçlarla birlikte 8. sıraya yükselen ardından da Chelsea'dan Sturridge'ı kadrosuna katan L'pool taraftarları için 2013'e umut dolu bir başlangıç yaptı.
 
Peki 2013 yılının kalanı Liverpool için nasıl şekillenecek ? İşte Liverpool taraftarlarının 2013 yılı adına iyimser olmaları için 5 neden;
 
1 - Genç yetenekler artık ilk 11 de çok daha fazla şans bulabiliyorlar.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJp1seycjyzRdFT8V9bLIhqfIDX5-XWC1SSW3GcE7EJ1FnnittzlBzjySmYx4caTCjarxdy3qbJoTBEDs9hFza3gkpUUc-Ita_bkMendmbNjtDXxXPttVVvb5E0ycEeujGYq0NiMBFaoo/s320/a.jpg
 
Rodgers'dan önce bu denli genç oyuncuların Premier Lig gibi üst kademe bir ligde ve Liverpool'da şans bulmaları pek de olası gözükmüyordu. Zira Arsenal'in genç oyunculara yönelmesi üzerine Wenger ile ne kadar alay edildiği ve eleştirildiği de herkesin malumu. Rodgers Liverpool'da bu durumu değiştireceğe benziyor.
 
Raheem Sterling'in ve İspanyol oyuncu Suso'nun çok daha fazla şans bulmaları ile birlikte, son maçta Henrique'nin sakatlığı üzerine bekte izlediğimiz Wisdom'un iyi bir performans sergilemesi Liverpool'un gelecek adına umutlu olmasına yetiyor.
 
2 - Canlılık ve hız artışı sonunda hissedilir hale gelmeye başladı.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-GnlZJmhK0QgDTLJx8rNxyZ0zGLHW-gklj-hXm7IST0kMc9zYoWx2-FFs8vQGdJAlPKfZ15FJPdks7vYiadGV5GvcxHmMhjE4lUohMQgzaUWIG7FboTrjVCE9U1w06WZDTTdmMHero4M/s320/b.jpg     
 
Son yıllarda herkesçe görüldü ki Liverpool çok donuk bir görüntü içinde ve pek de iç açıcı olmayan bir yolda ilerliyordu.
 
Rodgers ile yapılan başlangıçta pek iyi olmadı. Her ne kadar çoğu beraberlikler olsa da 8 maç boyunca yenilmeyen Liverpool'un bu serisi Kasım sonunda Tottenham karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetle bitiyordu. Takımın bir uyum sorunu olduğu açıktı fakat son zamanlarda Liverpool Rodgers'ın göreve geldiğinden beri en iyi oyunu sergiliyordu. 3-0'lık iki galibiyetin ardından sekizinci sıraya yükselen Liverpool yaşadığı sakatlık sıkıntılarını da devre arasında yaptığı transferle bertaraf etme gayretinde.
 
3 - Liverpool hala 2 kupa için yarış halinde.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwj1ExdIZPvkeE1wAlq9NX9VT62485wUSIHbMtpHeSy4vVi5alCEfHu7FN8jE4tDY-NvZEJCxSuveKcqJvH8A0Mnw6l_xkYfHKbMVZr5yIwLWA6OqO21XkdNToqDW24UIZGKlZoY-9S10/s1600/c.jpg
 
Liverpool sezonu hala kupayla tamamlama şansına sahip. Merseyside ekibi her ne kadar ligi kazanmaya çok uzak olsa da FA Cup'ı ve UEFA Avrupa Ligini kazanabilirler.
 
Yarın Mansfield deplasmanına çıkacak olan Liverpool'da kaptan Gerrard'ın ''Bu bizim için bu sezon en önemli kupa'' açıklaması da Liverpool'un bu turnuvaya ne kadar önem verdiğinin göstergesi.
 
Avrupa Liginde de grubunu lider tamamlayan Liverpool bir sonraki turda Zenit ile eşleşti. Her ne kadar Avrupa Liginin zor eşleşmelerinden biri de olsa Zenit'in de yaşadığı sıkıntılar ortada. Bu turu geçmesi ihtimalinde Liverpool Basel-Dnipro galibi ile oynayacak.
 
Her iki turnuvada da alınması muhtemel kupalar ile Liverpool taraftarı çifte kupa ile sezonu çok mutlu kapatma ihtimaline sahip.
 
4 - Sturridge Transferi
 
Liverpool ara transfer döneminde Chelsea'nin forvet oyuncusu Sturridge'ı kadrosuna kattı. İlk yarıda takımın bütün gol yükünü çeken Suarez'i sonunda rahatlatacak ve belkide performansını arttıracak bir hamle bu.
 
Eğer Sturridge transferi ile birlikte herşey yolunda giderse Rodgers yönetiminde ki Liverpool seneyi Şampiyonlar Ligi'ne gidebilecek bir sırada bitirme şansına sahip.
 
5 - Ve tabii ki Luis Suarez ile Steven Gerrard Faktörleri
 
Liverpool takım olarak çok şey kaybetmiş olsa da bu ikili kendi oyunlarından hiçbirşey kaybetmediler.  Liverpool'un bu muhteşem ikilisi takımında gol yükünü çekiyorlar. Suarez attığı 15 gol ile takımın ve ligin en çok gol atan oyuncularından, Gerrard asistleri, Suarez ise golleriyle takımı sırtlayan ikili. Bu etkili ikili ilerleyen maçlarda da takıma büyük katkı sağlayacaklardır.
 
Üstelik takıma Sturridge'ın da katılmasıyla Liverpool hücum konusunda artık rakip savunmalar için çok daha fazla tehlikeli.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...