30 Mart 2010 Salı

"Öbür Dünyaya Açılan Kapı" bulundu

Mısır'da milattan önce 1500'lü yıllardan kalma ve halk tarafından "ölümden sonraki hayata açıldığına" inanılan eski bir kapı bulundu.

Arkeologlar, vaktiyle öbür dünyaya açıldığına inanılan 3 bin 500 yıllık bir kapı buldu. Üst düzey Mısırlı bir yetkilinin mezarına ait olan kapı, Luksor'daki Karnak tapınağının yakınında bulundu.

Neredeyse tüm eski Mısır mezarlarında bulunan bu oyma kapının ölen kişilerin ruhlarının öbür dünyaya geçmesini bağlıyordu.

Pembe granitten yapılmış 1.75 metre yüksekliğindeki kapı, dini yazılarla kaplı.

Kapı, Mısır firavunu Hatshepsut'un veziri konumundaki User'in mezarına ait. User 20 yıl boyunca firavunun sağ koluydu ayrıca şehrin de sorumlusu yani belediye başkanıydı.

User kendi mezarınının Luksor'da Nil'in batı kıyısına, kralların ve kraliçelerin mezarlarının bulunduğu bölüme yapılmasını istemişti. Bu da onun önemli bir şahsiyet olduğunu gösteriyor.

Yeni keşfedilen bu kapının Roma döneminde yeniden kullanıldığı belirtiliyor. User'in mezarından alınan kapı, bir Roma yapısının duvarında kullanılmış.

Mısır mimarisinde doğu cephesinde yapılan oda, bir çeşit şapeldir ve ucunda sunak masasıyla bir yalancı kapı da vardır. Bu niş daha da büyütüldüğü zaman, kapı batı cephesine geçirilir. Bu yalancı kapıdan ölünün ruhunun geri geleceğine inanılırdı.

Kaynak : veteknoloji.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...