28 Mayıs 2010 Cuma

İnsana PC virüsü bulaştı!


Bilim adamına bilgisayar virüsü bulaştı!

İngiliz bilim adamı, bir bilgisayar virüsünün bulaştığı ilk insan olduğunu öne sürüyor.

Reading Üniversitesi'nden Dr. Mark Gasson, eline virüslü bir elektronik çip yerleştirdikten sonra kendisine bilgisayar virüsü bulaştığını savunuyor.

Gasson, çipin temasa geçtiği diğer elektronik sistemleri kendisine dönüştürebilen bir virüs ile programlandığını söylüyor.

Virüslü sistemlerle temasa geçen diğer bütün çiplere virüs bulaşacağını ve gelecekte kalp pili gibi gelişmiş tıbbi cihazların siber saldırılara karşı savunmasız hale gelmesinin kuvvetli bir muhtemel olduğunu belirten Gasson'daki çip hayvanları takip için kullanılan kimlik çiplerinin işlenmiş bir versiyonu.

Gasson için güvenlik kapılarını ve cep telefonunu otomatik olarak açması için programlanmış olan bir çip.

Bunun üzerine araştırma yapan Gasson'un ulaştığı sonuçlar prensipte, gelecekte insanlara yapılan bunun gibi implantlara (kalp pili, kulak implantları gibi karmaşık tıbbi cihazlara) virüs bulaşabileceğini ortaya koyuyor.

Gasson BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu tip teknoloji riskleri de beraberinde getiriyor" derken, Almanya'daki Enformasyon Etiği Steinbeis-Transfer-Enstitüsü'nden Profesör Rafael Capurro, "Biri sizin implantınıza online erişim sağlayabilirse, bu çok ciddi bir durumdur. Ahlaki açıdan bakarsak, implantların takibi hem pozitif hem de negatif sonuçlar doğurabilir. Takip sadece tıbbi bakım amaçlı da olabilir, ama biri size zarar vermek isterse, burada bir sorun çıkabilir" diyor.

Tıbbi amaçlarla elektronik birtakım cihazlar nakledilen hastaların durumları ameliyat sonrasında bu cihazlar sayesinde takip edilebiliyor.

Gasson'a göre gelecekte bu izleme olanağı yaygın olarak tıbbi olmayan amaçlar için kullanılacak.

Gasson, "Eğer birinin hafızasını ya da IQ'sunu artırmanın bir yolu ortaya çıkarsa, insanlar bunu kötü amaçlarla kullanmayı da seçeceklerdir" dedi.

Reading Üniversitesi uzmanlarının, geleceğe yönelik deneyler amacıyla elektronikle bedeni birleştirmeleri ilk kez gerçekleşmiyor.

2008'deki bir başka projede uzmanlar karar almak için bir farenin beyin hücrelerini kullanan bir robot yapmışlardı.

Robot, laboratuvardaki nesnelere çarpmadan kendisini yönlendirebilmek için hücrelerden gelen elektrik sinyallerini yorumladı.

Araştırmacılar bu çalışmaların nihayet epilepsi, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklara tedavi geliştirebilmelerine yardımcı olacağını düşünüyor.

Veteknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...