Ekran koruyucuları renksiz, sıkıcı şeyler mi sanıyorsunuz? Bu 4 "harika"yı görmeden karar vermeyin.
Bir zamanlar her bilgisayarın vazgeçilmeziydiler: Ekran koruyucular . Elbette o zamanlar ekranları korumak için gerekliydiler. Bugün ise elektrik tasarrufu yapmak için ekranı kullanılmadığında kapatmak için güç yönetim özelliklerinden yararlanıyoruz.
Enerji tasarrufundan öte, mobil cihazların yaygınlık kazanması söz konusu. Pil ömrünü korumak gerekiyor bu yüzden de ekran koruyucular eskisi kadar rağbet görmüyor.
Yine de öyle ekran koruyucular var ki, masaüstü bilgisayara kurulduğunda sundukları şık özellikler ile tasarruftan daha ağır basabiliyorlar. Bunlar arasında sadece güzel görünen uygulamalar da var, estetik kadar işlev de sunanlar da...
Masaüstünüzü farklı bir şekilde güzelleştirin
Birbirinden güzel ekran koruyucu yazılımlar bulmak mümkün. Ama bunların ötesinde kolayca aile albümünüzü ekrana getirebilirsiniz.
Çocuğunuzun büyürken çekilen fotoğraflarını sırayla izleyebilir ya da manzara fotoğraflarıyla dünyayı gezebilirsiniz.
Bunun çok kolay bir yolu var, internette yayınlanan fotoğrafları kullanabilirsiniz. Photo Feeds for Google Photos Screensaver sayesinde bu özelliği destekleyen sitelerden görsel akışıyla masaüstünüzü zenginleştirebilirsiniz.
Bağlantı: Photo Feeds for Google Photos Screensaver
Görseller hiç bitmesin!
Google'ın aracıyla fotoğraf beslemelerinden yararlanabileceğiniz gibi, Loopy isimli eski ama kullanışlı bir ekran koruyucu da seçebilirsiniz.
Loopy, Flickr'da yayınlanan fotoğrafları ekranınıza getirir. Fotoğraflara tıklayarak direkt olarak Flickr fotoğraf yayınına gidebilirsiniz.
Download: Loopy
Haberleri takip edin!
RSSMore sayesinde RSS ve XML haber beslemelerini ekrana getirebilirsiniz.
İster arkaplana güzel bir görsel koyun, isterseniz boş bırakın tercih sizin. RSSMore'un yaptığı iş, seçtiğiniz haber kaynaklarından okuduklarını çerçeveler içerisinde sunmak.
İlginizi çeken bir haber gördüğünüzde bu kutulara tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bağlantı : RSSMore
Rastgele sörf!
Wikipedia 'yı ekrana getiren bir ekran koruyucu sayesinde farklı konularda bilgi edinebilirsiniz.
Sayfaların yüklenmesi arasında geçecek süreyi belirttiğiniz zaman, Wikipedia rastgele olarak sayfaları değiştirecektir.
Bu ekran koruyucuyu arkaplanda çalışan IE ve Firefox gibi internet tarayıcıların işlemlerini iptal edecek şekilde ayarlamanız mümkün.
123 Kb boyutuyla çok küçük ve kullanışlı...
Download: Wikipedia Screensaver
CHIP Online
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder