28 Ekim 2010 Perşembe

İnternetsiz bir gün!


İnternetsiz bir gün deyip geçmeyin!

İnternetsiz bir gün deyip geçmeyin; bakın böyle bir gün insanları nasıl etkiliyor?

Beş kıtada ayrı ayrı gerçekleştirilen yeni proje "çevrimdışı" için üniversitelerde öğrencilerin yalnızca bir günlüğüne internetle erişimleri kesildi. O günün öğrencilere ne gibi bir etkisi olduğunu araştırılınca ise ortaya ilginç ve korkutucu sonuçlar çıktı.

Yalnızca bir gün için internet erişimi kısıtlanan öğrencilerde, bağımlılık sonrası görülen belirtiler hissedilmeye başlandı. Alkol ya da uyuşturucusuz kalmış bağımlılar gibi kendilerini yorgun, bitkin ve yalnız hisseden öğrenciler, duşta müzik dinliyormuş gibi şarkı söylemeye başladılar ve zamanın çok daha yavaş hareket ettiğini belirttiler.

Haftasonundan sonra gazetecilik öğrencisi Joseph Kent şu açıklamaları yaptı; "Akşamın geri kalananını evde geçirdim ve internette gezinmektense bir kitap okumayı tercih ettim ama YouTube, Facebook ve Skype gibi sitelerin yokluğu beynimi yedi. Gece yarısı olduğunda hemen internetime koştum."
CHIP Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...