28 Nisan 2012 Cumartesi

Guardiola'nın ayrılık kararı

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, bu sabah tüm oyuncularını topladı ve onlara üzücü haberi verdi. Sezon sonundan itibaren takımdan ayrılmaya karar vermişti. Çok da büyük bir süpriz olmayan bu karar Katalan camiasında üzüntüye neden oldu.

41 yaşındaki teknik adam, 2008 yılında Frank Rijkaard'dan görevi devralmasından bu yana takımın tarihinin en başarılı teknik adamı oldu. 11 yıl futbolcu olarak 4 sene de A Takım teknik direktörü olarak çalıştığı kulübün başkanı Sandro Rosell, İspanyol teknik adama kalması için açık çek teklif etti.  Hatta takımın defans oyuncusu Gerard Pique, Guardiola'nın kalması için ellerinin ateşin içine sokabileceğini bile söylemişti.

Son aylarda birçok kişi tarafından Guardiola'nın ayrılması öngörülüyordu. Çünkü Guardiola'nın üzerindeki baskı ve beklenti her geçen gün daha da artıyor ve yıpratıcı bir hal alıyordu.

Son olarak Guardiola'nın Real Madrid maçı için bile çok heyecanlanmadığını söylemesi, bu gelişmenin habercisi olmuştu. Karşılaşmanın 11'inde Cristian Tello ve Isaac Cuenca'nın olması da bu durumun sonucuydu. Katalan ekibinin 2-1 kaybetmesiyle de La Liga şampiyonluğu büyük bir ihtimalle Madrid ekibine gitti.

GUARDIOLA'NIN KUPALARI
Sezon
2008-09


2009-10


2010-11


2011-12
Şampiyonluk
La Liga, Kral Kupası, Şampiyonlar Ligi

La Liga, Kulüpler Dünya Kupası, Süper Kupa, UEFA Süper Kupası

La Liga, Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa

Kulüpler Dünya Kupası, Süper Kupa, UEFA Süper Kupası
La Liga'da iddiasını kaybeden Guardiola, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile kritik bir rövanş maçına çıktı. Bu maç bir önceki senede yarı finlde Real Madrid eşleşmesinden çok daha önemliydi. Çünkü Guardiola'nın geleceğinin belirleyicisi bu maç olacaktı.

Bir önceki sene Real Madrid'i eleyip finalde de Manchester United'ı yenerek kupayı kazanan Guardiola, bu sezon bunu tekrarlayamadı. 2-2 biten maçın ardından Chelsea finale yükselirken Barcelona'nın elinde sadece İspanya Kral Kupası finali kaldı.

Aradan geçen zamanda en büyük rakipleri Real Madrid, Barcelona'yı seviye olarak yakalamış ve 36 yaşında göreve gelen genç adamın artık saçları dökülmüş ve yüzünde çizgiler belli olmaya başlamıştı. Aynı durum takımın oyuncularına da yansımıştı.

Bunların dışında Eric Abidal ve Tito Vilanova'nın yaşadığı hayati hastalıklar da takımı mental olarak yordu. Neyse ki ikisi de bu zor süreci atlattılar. Artık Guardiola'nın da dinlenme ve kendine vakit ayırma zamanı gelmişti.

Chelsea maçının ardından açıklamalarıyla ruh halini yansıtan Guardiola, "Bazen kaybedersiniz ama yine de yüzünüz gülebilir. Her zaman kazanmanız mümkün değil. Bu da sporun bir parçası." demişti.

Guardiola bunları söylerken birçok kesim de onu B planına sahip olmamakla ve kendine çok güvenmekle eleştiriyordu. Bu düşünceler doğal olarak haksızdı. Çünkü Guardiola kulüp tarihinin en başarılı takımını yaratmıştı.

Guardiola'nın yetiştirdiği futbolcular içinde bulundukları durumlara karşı doğal reflekslerle çözüm üretebilen bir gruptu. Ayrıca tüm öğrencilerine futbol dışında da beceriler kazandırmayı başarmıştı. Bunu belki de sadece Arsene Wenger anlayabilirdi.


 Tito devralıyor | Barcelona Guardiola'nın boşaltacağı koltuğa yardımcısı Tito Vilanova'yı getiriyor.
Barcelona, Guardiola'nın ayrılık kararının ardından çok seri hareket etti ve yerine yardımcısı Vilanova'yı getireceğini duyurdu. Johan Cruyff'un getirdiği felsefe, Guardiola ile gelişimini tamamlamış ve Tito ile de devam edebilirdi elbette.

Guardiola'nın ayrılığı iki çok önemli mağlubiyetin ardından geldi gibi görünse de önlerinde hala oynayacakları bir Kral Kupası finali var. Athletic Bilbao ile karşılaşacakları maçla birlikte Barcelona'ya veda edecek olan Guardiola'ya en büyük hediyeyi öğrencileri kupayı alarak vermek istiyor.

Önümüzdeki ay Barcelona, Vicente Calderon'da kazanan taraf olmasa bile çok özel bir maç olacak. Guardiola'nın arkadaşı ve zaman zaman fikir alışverişinde bulunduğu Marcelo Bielsa, "En iyi takım olsanız bile her zaman kazanamazsınız. Yine de siz sahada elinizden geleni yapmalısınız." şeklinde konuşmuştu.

Bilesa'nın bu sözleri Guardiola'nın hayatı boyunca yapmaya çalıştığının özetiydi. Belki Guardiola takımdan ayrılacak ama daha uzun yıllar onun felsefesi Barcelona'nın başarılar kazanmasını sağlayacaktır.

Kaynak : Goal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DAF Park Isıtıcı Arızası | Daf Parking Heater Setting | Kalibrasyon Yapma | Webasto Arıza Kodları

 Daf XG XF CF Serilerinde bulunan PARK ISITICI yani Webasto kalibrasyonunu göstereceğim. Aracımızın öncelikle soğuk olması gerekiyor sulu w...